U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Caesarsalade met rösti mini

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Rösti Mini (600 g)
  • 4 eieren
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el mayonaise
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (48 g)
  • 4 kropjes little gem
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Bereid de rösti mini in de airfryer of oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 minuten hard.
  • Doe 1 ansjovisfilet met het citroensap, de olijfolie en de mayonaise in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een lobbige dressing en breng op smaak met peper.
  • Maak de sla schoon en snijd in repen. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Leg de sla op 4 borden. Verdeel de rest van de ansjovisfilets met de uiringen, partjes ei, rösti mini en kappertjes over de sla.
  • Druppel de dressing over de salades en serveer.

De oorspronkelijke caesarsalade is de eenvoud zelve. In plaats van de klassieke broodcroutons, heeft deze versie heerlijke rösti mini’s. Uiteraard kun je ‘m verder verrijken met gegrilde kip, schijfjes romige avocado en knapperig spek.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 525 kcal
  • 36 g waarvan 6 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen